05 januari 2018
sportdoel 2018

2018: Run baby… bike

||
0 Comment

Ik heb jullie hulp nodig!
Daar kwam ik achter nadat ik mijn doelen voor 2018 vaststelde.

Het is natuurlijk super cliché: terug blikken en goede voornemens maken. Maar toch… oud en nieuw blijft een goed moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Bewust stil te staan bij mooie en minder mooie sportmomenten, en plannen maken voor 2018.

Scrollen en bollen
Ik heb daarom Strava er maar is bijgepakt om te scrollen door mijn sportjaar van 2017. And as we speak, hoe kan het ook anders, zit ik op de fiets. Na al die uurtjes op de tacx kan ik inmiddels aardig appen, m’n mail bijwerken, zien wat andere allemaal uitspoken… oké én natuurlijk een flink potje zweten. Dat deed ik afgelopen jaar heel wat, dat ‘bollen’ (=fietsen in Vlaanderen). Helemaal niet verkeerd en onnodig, want in juni zou ik anders de finish van de Grand Fondo Stelvio Santini niet halen (en m’n pap dus wel… stel je voor). Maar, miste ik het hardlopen ook. Hopelijk kan ik in 2018 weer wat hardloopkilometers gaan goed maken.

Strava sportjaar

What’s next?
Het groepje fanatieke mannen wat me vorig jaar uitdaagde voor de Stelvio Santini heeft me dit jaar opnieuw zo ver gekregen om me in te schrijven voor een Grand Fondo. Komende juni wordt het de Sportful Dolomiti Race: meer dan 200 km en bijna 5000 hoogtemeters. Een mooie uitdaging weer, dacht ik zo. Ook ben ik van plan –als m’n voet ook wil– het duathlonnen weer op te gaan pakken: fietsen en lopen.

Help!
Oké de eerste uitdagingen staan gepland, maar what else?
Wat ik bij hardlopen heel ‘normaal’ vind, krijg ik bij fietsen nog niet helemaal gevonden: het échte wedstrijdgevoel. Tot het gaatje gaan… maar dan ook écht! Willen strijden voor een goede tijd of klassering. Om deze ‘fietsdroom’ helemaal te gaan vervullen kan ik dus wel wat hulp van jullie gebruiken. Wat moet ik echt gaan doen, en wat absoluut niet? Bij welke vereniging in omgeving Nijmegen kan ik me aansluiten? Welke cyclo’s of tourtochten mag ik echt niet missen dit jaar?

Help! Ik zie door de bomen het bos niet meer 🙂

sportdoel 2018

Leave a Reply