03 februari 2016

Adidas PureBOOST X: vederlichte vriendjes

||
0 Comment

Op 28 januari werd de Adidas PureBOOST X gelanceerd. Een heuse launch party, inclusief DJ, Gin Tonic, lekkere hapjes, leuke mensen, fotografen en een geheel nieuwe kledingset voor alle genodigden. De veelbelovende schoen stond gepresenteerd als een exclusieve diamant. In z’n uppie (eigenlijk twee uppies natuurlijk) in de schijnwerpers op een mooie pilaar in het midden van de zaal.

In de tas mee naar huis
Wij waren bij dit feestelijke gebeuren en kregen de kans om deze nieuwe vrouwenmuiltjes te testen. De eerste proef was tijdens een work-out op deze zelfde avond, maar om er echt iets zinnigs over te kunnen zeggen, hebben we natuurlijk wat meer trainingsmomentjes met ze nodig. Dus, hop de tas in en mee naar huis. Eens kijken of Adidas waarmaakt wat ze beloven.

Dat bepaal ik zelf wel
“Een schoen ontworpen voor, door en dankzij vrouwen. Het opvallende en flexibele silhouet van de PureBOOST X, waarbij de zwevende boog in het bovenwerk uit het oog springt, omhelst de voet en zorgt tevens voor de nodige ondersteuning. Wat de vorm van je voet ook is, je beleeft je meest natuurlijke run. Het gebruik van mesh in de bovenlaag zorgt voor ademend vermogen en houdt je voeten koel en droog”, aldus Adidas. Voor het blote oog is de schoen inderdaad zo mooi en opvallend als beloofd wordt. Maar of de schoen ook echt zo lekker zit als ze zeggen, dát bepaal ik zelf wel!

Verrek, het is echt waar!
Ik bond mijn nieuwe vederlichte vriendjes onder, klaar voor een kilometertje of 10 op deze PureBOOST X. Kom maar op met dat genot aan mijn voetjes! En jawel hoor, daar ging ik… De polder in, de weilanden door. Af en toe een versnellinkje om te kijken hoe ze daar op zouden reageren. Bij mij als voorvoetlander past niet zomaar elke schoen, maar verrek, deze zijn écht heel goed! Licht, een snelle afzet, goed contact met de grond en een fijne pasvorm. Zou dit laatste te danken zijn aan die zwevende boog (ook wel ‘gat’ genoemd) in het bovenwerk? Anyway, ik kan kort over deze schoen zijn: de belofte ‘high performance meets high fashion’ is, wat mij betreft, waargemaakt!

Esthetiek: check
Comfort: check
Demping: check

Eigenlijk dus alles wat je zoekt in een goede, mooie en comformtabele hardloopschoen! Adidas PureBOOST X is vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel. Adviesprijs: 120 euro.

PureBOOSTX

Leave a Reply