10 juli 2018

Buiten is het te doen

||
0 Comment

#outsideisfree, #theworldisaplayground, #niemandiseenbinnenmens, jaja we weten het allemaal wel. Maar clichés zijn niet voor niets clichés, dat weet ik inmiddels wel. Buiten zijn, dat is toch eigenlijk wel het mooiste wat er is. Niet alleen in deze mooie zomerperiode. Nee, al-tijd!

De vibe
Naast de prettige vibe van het sporten zelf is er altijd nog dat andere: buiten zijn. Als een training soms een keer niet zo lekker gaat, ben je altijd nog wel lekker buiten geweest. En daarna voel je je altijd beter dan als je binnen gebleven was.
Ik realiseerde het me laatst weer eens, terwijl ik op de racefiets zat. Superlekker draaide het niet en eigenlijk had ik ook een keer niet zoveel zin. Maar hé, ik was buiten, hoe héérlijk is dat! Mijn ogen openden zich letterlijk nog een klein beetje meer en ik heb heerlijk genoten van een uurtje rondracen in de mooie natuur.

Van binnen naar buiten
In mijn jeugd heb ik jarenlang aan binnensport gedaan. Toen het turnen plaatsmaakte voor hardlopen en ik dus van binnen naar buiten ging, heb ik daar echt aan moeten wennen. De liefde voor de atletiekbaan was er direct al (en het buiten zijn, tja, dat nam ik maar op de koop toe), maar toen ik hoorde dat er ook in het bos getraind werd… No way! (smiley)
Dat ik in de jaren die zouden volgen een ontelbaar aantal kilometers zou gaan maken in de allermooiste bossen, kon ik toen nog niet weten en me absoluut niets bij voorstellen.

Binnen-buitencombinaties
Maar ja, die binnensporten, eigenlijk zijn die ook allemaal zo gaaf. Voor de winterperiode ben ik al aan het bedenken hoe dit in te vullen. Een vaste avond kracht/circuit (wordt tegenwoordig ook veel buiten aangeboden, yes!), spinnen om het wielrennen goed te onderhouden (rugzakje om en hardlopend er naartoe!), met alles wat je binnen zou willen doen kun je de mooiste buitencombinaties maken.

Ultieme vrijheid
Ja, buiten is het te doen. En dat besef ik me in het kwadraat nu ik een minimensje om me heen heb. Mijn vriend en ik geven het buiten zijn heel bewust mee aan hem, des te mooi is het om te zien dat hij dit met heel zijn hebben en houden aangrijpt! Het ultieme? Met de vouwwagen neerstrijken middenin de natuur. Als de kleine man wakker is stappen we de tent uit en heeft hij alle vrijheid van buiten om zich heen. Gelukkiger maak je hem niet.
En dit is wat het is: buiten worden we allemaal een beetje gezonder, fitter, blijer en gelukkiger.

Dusss… Waar wacht je nog op? Ga!

 

Leave a Reply