06 augustus 2018

De week van de EK’s

||
0 Comment

Ook zo’n zin in een avondje bankhangen, kaarsjes aan, geknetter van het haardvuur, benen onder een dekentje (dan wel benen die het verdiend hebben he, na een pittige training), theetje erbij? Dit is in ieder geval wel waar ik inmiddels zeker dagelijks aan denk. Inclusief trainingen in lange tight, shirt met lange mouw, warme band om het hoofd en witte wolkjes bij het uitademen.

EK atletiek vanuit de bank
Terug naar de realiteit. Het is nu eenmaal niet zo in ons ineens tropische landje. Maar dat bankhangen, of je dat nu binnen of buiten gaat doen, dat raad ik je zeker aan deze week hoor! Want was het je misschien ontgaan, dan waarschuw ik je nu: tot en met zondag is EK atletiek. En het EK wielrennen. En het EK turnen. En… Nou ja, dat dus. Met zeer schappelijke tijden (finales bijna allemaal tussen 20u – 22u) en volop uitzendingen online én op tv, weet jij toch zeker ook wel waar je uithangt deze week?

Plannen, puzzelen, passen en meten
Zeven EK’s tegelijkertijd, wat een sportweek! Zwemmen, turnen, triatlon, wielrennen, atletiek… Het is bijna niet bij te houden én we krijgen er bijna het olympische gevoel van! Dat wordt plannen, puzzelen, passen en meten om te zien wat je wil zien.

Waar te zien?

De kampioenschappen worden uitgezonden op NPO (live online en op tv).
De Belgen op Canvas en Een kunnen er ook wat van met hun uitzendingen: vooral gaaf om hier de meerkamp voor vrouwen te volgen met hún (en ook een beetje ‘onze’ 😉 Nafi Thiam. En onze eigen oranje dames natuurlijk!
Ook Eurosport zendt uit en heeft diverse livestreams vanwege de vele EK’s die deze week gehouden worden.

Wanneer is wat te zien?
Om het makkelijk voor je te maken en geen enkel zweetdruppeltje in deze 35 graden onnodig verloren te laten gaan, reik ik het je zo aan: het tijdschema van het EK atletiek.

Waaier op je hoofd en gaan
Eerder vertelde ik je al waarom je grote toernooien als sporter en liefhebber eigenlijk niet zou mogen missen.

Haardvuur of niet, 35 graden of niet, het is nooit slecht weer voor een bak inspiratie. Dus hop zet die tv aan, zet de waaier op je hoofd, je voeten in een bak ijswater en dompel je onder in de wereld van de Europese Kampioenschappen. Ik beloof je: dit is ieder zweetdruppeltje waard!

Leave a Reply