28 mei 2018

De week van Mirte

||
0 Comment

Maandag: niks
Dinsdag: 18km duurloop
Woensdag: 7,5km
Donderdag: Holy Shred
Vrijdag: niks
Zaterdag: 13km duurloop
Zondag: niks

Ik zit nog steeds in een periode zonder echt trainingsdoel. Iets wat me misschien net iets te goed bevalt! Geen moeilijk gedoe met trainingen op elkaar afstemmen. Geen rekening houden met de rust die je echt moet pakken om progressie te boeken en fit aan de volgende marteling te staan. Iets waar ik nog héél even van mag genieten, totdat ik me vanaf volgende maand op de marathon van Amsterdam ga voorbereiden…

Huis-Werk-run
Het van werk naar huis lopen bevalt me wel! Hoe relaxed als je thuiskomt en al ruim 18km hebt gerend? Lekker op de bank ploffen met een groot bord eten en chillen maar! De route andersom waarbij ik om 8.30 uur bij m’n werk aan kom galopperen, zorgt trouwens wel voor wat verbaasde gezichten heb ik ontdekt… Toch mooi dat mijn allerliefste stagiaire, die net iets minder van sporten houdt dan ik, geïnspireerd werd door mijn ochtendrun. ‘Oh maar als jij het kan lopen, dan kan ik het ook wel op de scooter!’. Ieder z’n eigen uitdagingen natuurlijk. Helemaal niks mis mee!

Gezelligheidsrondje
De ene dag een lange of zware training, betekent de volgende dag even een beetje rustig aan doen. Ja, óók als je niet voor een doel traint. Het lijf wil gewoon niet elke dag pieken! Of ligt dit aan mijn leeftijd…?Met een vriendinnetje bijkletsen tijdens een rondje van 7,5km bijvoorbeeld is een perfecte hersteltraining! Lekker kort, helemaal niet krachtig, maar vooral gewoon gezellig 🙂

Holy Shred
Ik heb ook iets nieuws ontdekt en holy moly wat is het heftig! Saints and Stars is een nieuwe gym in Amsterdam waarbij ze onder andere de les Holy Shred geven. Een les in een super coole ruimte met hele vette muziek en een workout waar je een veel te hoge hartslag van krijgt. Precies wat ik zoek! Blokjes van 6 minuten op een loopband afgewisseld met 6 minuten krachttraining. En ik kan je beloven: je gaat KAPOT! En dat is dus exact wat ik deze donderdag deed 🙂

Lekker werm
Heel even (echt heel even maar hoor) overwogen om een intervaltraining te doen op zaterdag. Maar eigenlijk vond ik het al te warm om m’n tosti op te tillen, laat staan dat ik ernaar uitkeek om me 20 x een minuut (om maar een voorbeeld te noemen) helemaal naar de gedver te rennen. Daarom toch maar gewoon een rustig duurloopje. Prima om de week mee af te sluiten! Ja, de laatste training van de week, want deze zonnige zondag deed ik niks meer dan chillen op het strand 🙂

Leave a Reply