04 oktober 2017

De week voor de marathon

||
1 Comment

De spanning loopt op. Er mag nu niks meer mis gaan. Alle energie wordt gespaard en koolhydraten worden gestapeld. Het is duidelijk de week voor de marathon!

De marathon
Drie maanden lang heb ik me gefocust op die ene dag. De dag dat ik aan de start zal staan van de Chicago Marathon. In deze drie maanden stonden al mijn trainingen in het teken van die 42.195km rennen, en dat binnen de drie uur. De duurlopen werden steeds langer, ik steeds hongeriger (hangry, om precies te zijn) en de zin steeds groter! Dat vele trainen is bij mij trouwens niet echt een probleem, het is vooral de uitdaging om heel te blijven en niet ziek te worden. Zo heb ik Boston en Berlijn namelijk flink weten te verpesten…

Ik ben nog heel
Lucky me! Het is de week van de marathon en ik heb geen blessure, mijn jaarlijkse keelontsteking heeft blijkbaar een ander moment in de planning en de race is al over vier dagen. Zou alles goed gaan? Al twee weken lang check ik drie keer per dag het weerbericht van Chicago, praat ik niet meer met collega’s die te veel hoesten en de hele maand heb ik geen biertje of wijntje meer aangeraakt.

Op de handrem
Wel heeft de traintert even flink aan de handrem getrokken. Mijn laatste 10km wedstrijd vorige week was zo ontzettend belabberd dat ik even streng toegesproken moest worden. RUSTEN NU! Anders zou ik het maar zo kunnen verpesten. Gelukkig laat m’n hartslag weten dat ik oké ben en dat moet ik vooral zo zien te houden. Dat betekent alleen nog maar slenterduurloopjes waarbij ik bijna over m’n eigen voeten struikel. En dat voelt gek, na het harde trainen van de afgelopen maanden. Aan de ene kant voel ik me alsof ik een lopende bom vol energie ben die elk moment kan ontploffen (met een beetje geluk aanstaande zondag), aan de andere kant kak ik voor mijn gevoel volledig in en ben ik niks meer waard. Weird!

Wat nu?
Vanaf vrijdag ga ik me ongegeneerd volproppen met Haribo troep. Tip van ons marathonvoorbeeld Heleen Plaatzer, waarbij zakken winegums op het menu stonden voor (en tijdens) haar marathons. Zo creatief als ik ben heb ik de winegums vervangen voor kersjes, drop en een of andere vrolijk gekleurde snoepmix, maar het doel blijft hetzelfde: koolhydraten stapelen! Vanaf vrijdag zeg ik trouwens ook dag tegen vezels en groenten en giet ik me vol met carbo loader. Ja, dit wordt écht een heel gezond weekend!

Bijnaaaaaaa
Morgenochtend om 10.15 uur ga ik de lucht in, op naar het grote avontuur! Natuurlijk laat ik jullie weten hoe het gegaan is. Want al lijkt alles tot nu toe goed te gaan, het blijft een marathon. En dat betekent dat er echt nog van alles kan gebeuren… Wish me luck!

P.s. Vind je het leuk om me te volgen? Dat kan via de Chicago Marathon app. Je kan me vinden met mijn Bib number: 2105. Start van de marathon is om 14.30 uur Nederlandse tijd!

1 Response

Leave a Reply