08 september 2018

De wereld van s24o

||
0 Comment

Ik had er nog nooit van gehoord. S24O, oftewel: sub-24 hour overnight bike trip.

Totdat ik vorige week ging zoeken op bikepacking en goede tassen voor een beetje bagage op de racefiets.
Geïnspireerd door Cindy én door de bepakte fietsers die we regelmatig tegenkwamen tijdens onze vakantie in zuidelijk Limburg, kon het idee niet uitblijven: manlief en ik gingen ervoor!

De korte versie
Niet een midweek zoals Cin, en ook niet 6 weken zoals de Zwitser die we spraken (en zijn eigen fietstassen had gemaakt, hoe tof!), want: de niet zo vele vakantiedagen spenderen we toch het liefst met z’n 3tjes. Dus we zouden gaan voor 2 dagen en 1 nacht, oké.

Lifestyle
En dat was exáct het moment dat de wereld van S24O voor ons openging. Het is een ware lifestyle en het is in 1 woord fan-tas-tisch. Met vele kilometers en 1 overnachting in minder dan 24 uur ben je maar kort van huis maar alláng in ontspan- én inspan modus terwijl je nog láng niet thuis bent.
Een kort avontuur op de fiets en er helemaal tussenuit. Ontsnappen aan het dagelijks ritme, en snel weer terug bij je gezin, werk, of wie/wat dan ook waar je graag vlot weer bij terug wil zijn.

Samen…
We besloten voor een retourtje Noordwijk te gaan. We inderdaad, want met nog een week vakantie en een fijn logeeradres voor de kleine man maakten we er direct quality time voor ons tweeën van. Op de fiets dus. Want als je naar een leuke bestemming wilt fietsen met minstens 100km per enkeltje én niet al te laat weer terug wil zijn, dan zit je dus vooral op de fiets. Natuurlijk precies het hele idee van S24O.
Volgens de begrippen van S24O zouden we overigens op een camping ‘moeten’ slapen. En hoewel ik juist van outdoor hou, kozen we nu, voor de eerste keer met zo’n klein tasje op pad, toch maar voor de luxe versie.
Met een beetje bagage, veel kilometers en nog meer liefde bereikten we de Hollandse kust. Een fantastische ervaring en een bak inspiratie voor meerrrrrrrrrr van dit!

Of alleen!
En dat meerrrrrr zal toch vaak juist niet met z’n 2en zijn. Of dat erg is? Nee! Ik kijk er al naar uit om alleen op pad te gaan. Navigatie aan, een tas met bijna niet (en vooral een goed boek voor in de avond) en dan niet een luxe hotelkamer zoals nu maar langzaamaan ‘afbouwen’: van B&B naar trekkerhutje naar wie weet toch ooit die outdoor slaapzak? 😉

Eens gedaan is voor altijd fan
Het niet naar huis fietsen op dezelfde dag geeft direct het echte gevoel van weg zijn en vrijheid. Bij de eerste kilometer al (echt waar!).
Die minder dan 24 uur lijken er minstens 72. Met als resultaat: helemaal opgeladen weer thuis. En dat is nu exact de bedoeling van S24O. Dat hebben we allemaal af en toe nodig. Toch?

 

Leave a Reply