21 augustus 2017

Eredivisie triatlon, here I come!

||
0 Comment

M’n week in het kort:
Zondag: teamrelay!
Maandag: uurtje crossen + uurtje zwemmen
Dinsdag: wielrennen in de groep (60km)
Woensdag: 8km trailrun en 1 uur zwemtraining in het zwembad
Donderdag: baantraining: 1600-1400-1200-1000-800-600-400-200m
Vrijdag tm zondag: Lowlands!!!

Zinken…
Zondag stond de teamrealy op het programma: een estafette wedstrijd met ons 1e divisie team van NSTV Trion. Na 300m zwemmen, 5 km fietsen, en 2 km lopen moest het denkbeeldige stokje doorgegeven worden – knallen dus! Voor mij wel erg kort, maar met een mooie 3e plek zijn we gepromoveerd naar de eredivisie.  Jippie! Of O jee, want zo hard zwem ik niet…

Zwemmen, zwemmen, zwemmen!
En daarom begon ik die maandag meteen maar met mijn nieuwe doel: vaker zwemmen! Na een uurtje mountainbiken sprong ik de Spiegelwaal in om een uurtje meters te maken in mijn wetsuit. Het aantal zwemtrainingen deze week is echter een schrale tweemaal. Mezelf motiveren voor een zwemtraining vind ik erg lastig: ik vind het vrij saai, heb het idee dat ik vaak niet echt moe word en ja, ik ben er ook niet echt goed in. Maar voor een triatlon zal je toch moeten zwemmen – hoe pak je dat aan?!

Training
Hardlopen is een kwestie van gewoon beginnen en opbouwen, met of zonder schema. Ook voor het wielrennen geldt dat, hoewel voor velen een cursus bochten rijden niet verkeerd zal zijn, maar dat even ter zijde. Maar voor het zwemmen heb je écht training nodig, zeker in het begin. Lukraak baantjes trekken op een niet efficiënte manier maakt je wel vermoeid, maar biedt helaas weinig perspectief in het harder zwemmen.
Kortom: een goede trainer die de juist aanwijzingen geeft is cruciaal. Zo ben ik twee jaar geleden begonnen om mijn mongoloïde zwemtechniek in te ruilen voor een betere. Consequent trainen, geduld, en vooral de juist aanwijzingen waren nodig om dit te bewerkstelligen.

Nijmegenaren
Waar je die goede zwemtraining kunt krijgen, zal je bij je plaatselijke club moeten uitvinden. Een klein groepje wordt wel aangeraden, zodat de trainer genoeg aandacht aan je kan besteden. Voor de Nijmegenaren onder ons die willen starten met het leren van borstcrawl, of hun slag juist willen verbeteren, zou ik eens kijken wat http://snellerzwemmen.nl/ voor je kan betekenen. Met een ondersteunende cursus naast je eigen zwemtrainingen zal je technisch snel vooruitgang boeken.

Doen
Makkelijk praten natuurlijk, maar vooral regelmatig en consequent in het zwembad liggen, dát helpt. En ja, nu ik zelf nog…


Lowlands
Maar goed, zelf zat ik dit weekend op het mooie Lowlands waar ik me aan drankjes aan dansjes waagde, de boog kan immers niet altijd gespannen staan. En onze Leloup was er ook, wat is het leven toch een feestje…!

Leave a Reply