31 januari 2018

Float like a butterfly, sting like a bee

||
0 Comment

Mijn trainingen van vorige week in het kort:

– maandag 30 km tacx
– dinsdag boksen
– woensdag 8 km duurloop
– donderdag rust vrijdag 7 km duurloop
– zaterdag 35 km MTB
– zondag 40 km weg met 2x 4 km tempo

Afwisseling en vooral samen
De laatste weken heb ik m’n sport-ritme weer te pakken. Hij was even zoek. Na het gekwakkel met m’n voet, probeer ik nu twee keer per week hard te lopen, drie keer te fietsen, me één keer uit te sloven in de gym en af en toe wat nieuws te proberen… gewoon omdat het kan!

Float like a butterfly, sting like a bee 
Vorige week dinsdag deed ik een training buiten m’n comfort zone, ik deed namelijk mee aan een boksles. De warming up, die bestond uit warmlopen, kikkersprongen, uitval passen, skipping, hakken billen: no problemo. Dat ken ik, dat ging prima!
Sparren, het geven van een linkse of een uppercut, was toch een ander verhaal. Het verschil tussen links en rechts leek af en toe zoek. Natuurlijk probeerde ik – heel stoer – af en toe te ‘steken als een bij’, maar dan had mijn tegenstander al lang gezien dat ik mijn ‘dekking’ verre van op orde had. In your face!

De dagen die volgden wist ik niet wat ik met m’n bovenlijf aan moest en voelde typen al als een hele workout. Oké oké, maar dit smaakte naar meer!

Samen
Dat fijne sportritme, door dus af en toe uit die vertrouwde ‘zone’, en juist in die ring te stappen. Maar ook door regelmatig samen te gaan, of een paar hertjes toevallig tegen komen in de bossen. Met hertjes bedoel ik in dit geval Charissa en Mirte. Collega’s en vrienden por ik iedere week om samen door de bossen te struinen of een rondje te racen over de dijken. Met hele gezellige en ontspannen sportweken als resultaat.

Op naar de wedstrijden in het voorjaar!

Leave a Reply