18 september 2017

Laatste loodjes voor Chicago!

||
1 Comment

M’n week in het kort:
Maandag: 20km met tempo’s
Dinsdag: rust
Woensdag: 5 x 1200m op de baan
Donderdag: rust
Vrijdag: rust
Zaterdag: duurloop 37 km
Zondag: Specialized Day toertjes

Met nog een kleine vier weken te gaan tot de marathon, had ik nog een laatste pittige trainingsweek van 90km in de planning. Nog even flink kilometers maken om het daarna rustiger aan te gaan doen en uit te rusten voor de grote dag! Uiteindelijk liep het even helemaal anders en bleef ik haken op ‘enkel’ 70km.

Fartlek
Een nieuwe route van werk naar huis proberen is leuk, alleen niet zo handig voor de tempoblokken. Zo werden mijn tempo’s ruw verstoord door stoplichten, twijfelmomentjes en plotselinge U-turns (want natuurlijk liep ik fout). Ik accepteerde maar dat mijn mooi geplande 3 x 20′ veranderde in een warrige fartlek. Niet helemaal de bedoeling, maar oké…

Rust
Dinsdag deed ik niks. Alleen maar herstellen. Ben ik vrij goed in overigens. Na werk met een groot bord eten op de bank ploffen en Netflixen maar!

Baan
De laatste tijd train ik weer lekker op de baan! Samen met Nikki, die zich ook klaarstoomt voor Chicago. Deze keer was het programma 5 x 1200m in een tempo van 3.50 p/km met 400m dribbelpauze. Naar mijn idee vrij weinig in een marathonvoorbereiding, maar ik hou me koest! Tijdens de vorige marathonvoorbereiding heb ik het namelijk voor elkaar gekregen om me in de laatste drie weken nog even een blessure te trainen (waardoor Berlijn aan m’n neus voorbij ging) en dat wil ik nu echt voorkomen. Beetje voorzichtig dus!

Druk, druk, druk
Op donderdag ging mijn wekker om 5.15 uur! Holy shit, dat maak ik verder alleen mee als ik een vliegtuig moet halen of op wintersport ga… Nu gewoon omdat ik voor werk naar Zwolle moest. Een hele leuke dag, maar ook erg vermoeiend. Toen ik om 20.00 meer dood dan levend thuis kwam, stortte ik me maar weer op die bank met dat grote bord en… Robinson! Toedeloe training! Morgen weer een dag.

Weer niet…
Vrijdag ging eigenlijk hetzelfde. Wat later thuis van werk, Nikki die al een lekker bordje eten klaar had staan… En, weer geen zin om nog te gaan lopen. Daaaag!!! Oh oh, waar is de motivatie?!

De HEL!!
Zaterdag moest het toch echt gaan gebeuren. Actie! De laatste lange duurloop boven de 30km. Door de regen. 3 uur en 20 minuten, 37km. En weet je, dat lopen dat gaat nog wel. Maar die kilometers verzamelen, die regen, die 10cm diepe plas, die natte sokken waar ik nog 2,5 uur mee verder moest, de verveling… De HEL! Wat heerlijk dat ik dit niet meer hoef te doen. Max 20km nog, eitje 🙂

Specialized Day
Als ambassadeurs van Specialized was ik zondag samen met de andere Girls aanwezig bij de Specialized Day. Geloof me, als je daar bent, wil je alles hebben. ALLES! De ene fiets is nog vetter dan de andere, opeens bedenk je je dat je wilt gaan mountainbiken (gewoon, omdat je op die fiets wilt zitten), de kleding is precies zoals het moet zijn en… er zijn alleen maar leuke en enthousiaste fietsfanaten. Super leuk! En eindelijk maakte ik weer wat ritjes. Iets wat ik zo gemist heb de afgelopen tijd waarin ik me op het lopen gefocust heb… Eén ding weet ik zeker: na Chicago spring ik meteen weer op m’n Specialized baby!

1 Response

  1. Pingback : De week van … toch nog even zomer! | Girls on the Move

Leave a Reply