Lotte

Lotte profielfoto gotm 2016Sport betekent voor mij vol overgave ervoor gaan. Waarvoor? De kern van het antwoord is: alles eruit halen wat erin zit!

Naast mijn fulltime job als adviseur arbeidsmarktcommunicatie en gezelligheid met familie en vrienden, ben ik graag (oké ik geef toe, liefst altijd) bezig met sport. En natuurlijk het herstel dat er nu eenmaal bij hoort: slapen/relaxen en eten. Allebei toevallig ook behorend tot mijn hobbies 🙂 Tenminste, vooral als het verdiend is: na een pittige training of wedstrijd.

Als atleet op de middellange afstanden zijn trainingen op de baan favoriet. Niets mooier dan het snelle tartan onder mijn voeten BAM BAM BAM wegsprinten. Jaren heb ik me volledig gefocust op de 800m. Momenteel ben ik bezig die horizon te verbreden t/m 5000m. En na een paar keer geproefd te hebben aan een 10km en halve marathon lonken ook die langere afstanden… Het is allemaal zó leuk en uitdagend om te doen!
Als ondersteunende training trap ik graag een rondje weg op de racefiets. Favoriet is het nabootsen van een tijdrit op een recht stuk asfalt. Ja, ook op de fiets gaan mijn benen het liefst op zoek naar het punt waar snelheid en uithoudingsvermogen samenkomen! Maar ook van een paar uur lange duurrit kan ik heel voldaan thuiskomen.

Mijn resultaten komen voort uit de toewijding om met veel plezier keihard te trainen. Ik zet graag die extra stap: door verzuring heenlopen, die laatste harde tempo volbrengen, duurlopen die langer zijn dan ik gewend ben of waarbij het tempo opgevoerd wordt, weken met meer kilometers en extra trainingen. Op die momenten komt de uitdaging pas écht.

Het gaat om de weg er naartoe. Altijd on the move.

Lees hier alle blogs van Lotte

Contact: lotte@girlsonthemove.nl

Personal records

Baan:
400m: 58,90 sec
800m: 2.12,29 min
1500m: 4.35,83 min

Weg:
5km: 18.15 min
10km: 39.31 min
15km: 59.42 min
1/2M: 1:29.38 uur