01 juni 2017

Mange hilsener fra Norge!

||
0 Comment

M’n week in het kort:
zondag: 160 KM wielrennen
maandag: 35 KM wielrennen
dinsdag: 30’ hardlopen – YES!
woensdag: rust
donderdag: rust – in het vliegtuig naar Noorwegen
vrijdag: 3,5 KM trail
zaterdag: 2×10’ hardlopen + kracht en 7,5 KM trail
zondag: 7 KM trail

Koninginnenrit  
De afgelopen week zat ik natuurlijk op het puntje van mijn bureaustoel als het ging om ons Tommeke in de Giro. WAUW! De eerste Nederlander ooit die de Giro d ’Italia op z’n naam schreef. Met ’n extra kriebel in m’n buik –diezelfde als Tom– keek ik naar de Koninginnenrit op de dinsdag. Deze dag lijkt namelijk op de etappe die ik over twee weken zelf ga fietsen. Geïnspireerd door de strijdlustigheid van Tom en omdat ik de komende week voor een paar dagen naar Noorwegen vertrek, besluit ik nog wat fietskilometers te maken.


Waterval
Het enige wat ik, as we speak, hoor is de enorme waterval naast me. Ook al heeft het geluid wat weg van een drukke snelweg, toch kom ik helemaal tot rust. En ik hoor jou nu denken “Oh Noorwegen, daar wil ik altijd nog zo graag heen, maar het zal er wel veel regenen, koud en duur zijn….”.
Dat dacht ik ook altijd, maar:
–          we hebben één dag regen gehad;
–          oke, het is hier geen 30 graden net zoals de afgelopen week in NL, maar 20 is ook prima toch?
–          want daarom zie je hier die mooie watervallen, alle 1000 kleuren groen, gletsjers, sneeuwtoppen etc.
–          en buiten het seizoen is het even ‘duur’ dan andere vakantie bestemmingen – al moet je hier geen lekker glas wijn willen drinken.

Inmiddels heb ik spierpijn van top tot teen en billen van staal. Die trails in Noorwegen gaan je namelijk niet in de koude kleren zitten. Daarom laat ik het ‘echte hardlopen’ even voor wat het is, en oefen ik op mijn klim en daal skills. En geniet ik van het land met het allermooiste mooiste natuurschoon, als je het mij vraagt.

Leave a Reply