16 april 2018

NAVI FAN

||
1 Comment

Mijn fiets-week in het kort:
maandag: rust
dinsdag: 27 km voor het ontbijt
woensdag: 60 km in de Limburgse heuvels
donderdag: rust
vrijdag: 15 km losfietsen
zaterdag: 45 km Omloop van het Munnikenland
zondag: 92 km duur

Afdruk op m’n hoofd
Ik kwam meestal te laat, als ik besloot op de fiets te gaan. Miste daardoor net de start van een wedstrijd, of verscheen met dikke vette afdruk van m’n helm bij een afspraak.  Ik besloot daarom om een navigatie te kopen. Wat een uitvinding! Ik kan m’n hartslag zien, hoe hard ik fiets, maar dus ook waar ik ben en waar ik heen wil.

Inspiratie op Strava
Voordat ik zondag op pad ging, maakte ik daarom een route. De rondjes rondom huis, over de dijk, ken ik. Op de kaart van Strava ging ik daarom opzoek naar onbekende weggetjes. Benieuwd hoe?

Als je op Strava je eindpunt invoert, dan berekent het programma de ideale route voor je aan de hand van de meest populaire (lees: de route met de meeste segmenten) fietsroutes. Meestal is dit de snelste of kortste route. Om kilometers te sprokkelen en om mooie plekken te ontdekken ga ik daarom juist op zoek naar onbekende wegen. Kronkelend langs meren of door bosgebieden. Dit betekent soms ook dat ik mezelf het bos in navigeer en op onverharde paden beland. Maar kom hierdoor wel op de meest mooie plekken in de buurt.
Wanneer je je jouw favoriete route hebt geselecteerd, sla je deze op als .gpx bestand (of een ander bestandsformaat dat bij jouw navigatie hoort) en kun je hem op je navigatie-apparaat zetten. In mijn geval, sla ik het bestand in mijn Garmin op bij ‘New Files’. Ik selecteer de koers en vervolgens vertelt ie me precies waar ik heen moet.


Eerste koers
Zondag deed ik een hersteltraining omdat ik zaterdag m’n allereerste omloop reed. Geen idee wat ik hiervan moest gaan verwachten. Op m’n fiets blijven zitten en er niet afgereden worden was het doel. Gelukt, en wat was dat gaaf! In mijn blog komende week vertel ik jullie meer 🙂 

1 Response

Leave a Reply