09 april 2018

Nee, dit is niet oké

||
0 Comment

M’n week in het kort:
Ma: rust

Di: baantraining 12x400m, 100m pauze
Woe: rust
Do: kracht
Vr: 30’ loslopen met 4×1’ iets hoger tempo
Za: rust
Zo: Drutenloop 5km

De week kon niet heerlijker beginnen met een vrije 2e paasdag. En wat deed ik? Helemaal niets! Eigenlijk zou zo’n vrije dag perfect zijn voor een heerlijke training, maar met de lekkere doorloop-duurloop van gister nog in de benen en een stevige baantraining op de planning voor morgen, neem ik het er vandaag op een andere manier van: rust.

Van Drutenloop naar Gemert City Run
Zondag sta ik aan de start van de 5km van de Drutenloop.
Een leuk tussenmomentje waarna nog 7 hele weken volgen om goed te trainen voor de Gemert City Run op 26 mei. Yes!
Door een week niet trainen vanwege niet-fitheid liep de opbouw naar Druten net even anders. De baantraining die vorige week op het programma stond (en ik dus niet deed), besloot ik een weekje op te schuiven.
Dus dinsdag ging ik hoor: 12x400m, met 100m pauze. Dat ging best lekker!
De rest van de week lekker rustig aan met één renmoment en een krachttraining.
Meer zou het niet worden deze week. Op naar zondag.

Mijn lichaam is hier niet voor gemaakt
Heerlijk hoor, dit weertje! Maar niet als je er direct een wedstrijd in gaat lopen. De aanleg om van nature de hitte goed kwijt te kunnen, die heb ik niet. Mij lichaam is hier to-taal niet voor gemaakt.
Dat weet ik van mezelf. En dus had ik beter moeten weten. Eigenlijk geldt voor mij: eerst wat trainingen afwerken in de warmte. En tot die tijd wedstrijden simpelweg cancelen. Kan gewoon hè, met zo’n 5 kilometertje…

En dus overheerst de gedachte:
‘Was ik maar gewoon lekker gaan koersen…’ Waarvoor het weer wél perfect was. Mijn lovely Amira staat al klaar. Laat de nieuwe week beginnen!

Leave a Reply