13 november 2017
New York Marathon

New York, New York!

||
1 Comment

Vorige week was ik in the Big Apple om manlief Luc bij te staan tijdens de magische 42 km. Dit werd zijn tweede marathon. Amsterdam vorig jaar was de eerste en die eindigde helaas na 35 kilometer in een dranghek door kramp van top tot teen. Een andere voorbereiding zou dit in New York moeten gaan voorkomen. En ja, omdat ik er dan toch was, liep ik de ‘Dash to the finish line 5k’ de dag ervoor. Om toch wat van die marathonsfeer te proeven. Amazing!

New York marathon

Uitgeput!
Het lopen van een marathon lijkt me afzien, stuk gaan, door lopen als je eigenlijk niet meer wil.

Je marathon-man toejuichen is óók topsport! Oké… op een andere manier dan.

Om 04:00 stond ik te roeren in een grote pan havermout en om 07:00 was ik onderweg naar Brooklyn. Daar stond ik klaar met z’n eerste bidon. Mezelf strategisch opgesteld, zonder dat ik te veel op zou vallen bij de politiemannen -best lastig met een feloranje regenjas-. Ik rende stiekem een stukje mee, gaf zijn bidon en ging er als een speer weer van door. Ik was net op de tijd, met de metro, bij het volgende afgesproken punt. Ik maakte snel een rekensommetje van hoe lang hij er over zou doen tot het volgende punt en bekeek welke metro ik kon pakken. En weg was ik!

Volgens mijn telefoon liep, rende, vloog ik die dag bijna 30.000 stappen. Beste Paul de Leeuw: ondanks jouw, misschien minder afgetrainde lichaam, was ook ik kapot. Lees: ik lag direct in coma bij thuiskomst terwijl marathon-man door de kamer stuiterde en dit volhield tot 03:00 ’s nachts. 

New York Marathon

Medal Monday
De medaille geeft de lopers op de ‘day after’ op Medal Monday, een vrijbrief om achterstevoren de trappen bij de metro af te gaan, en te lopen alsof ze een banaan in hun kont hebben. Een cappuccino, in een tentje vlak bij een trap, en ik vermaakte me wel. Mijn traplopen ging trouwens ook niet zo vlot, want mijn kuiten en bovenbenen zaten ook behoorlijk in de kramp, maar ik had geen medaille. So no excuse!

Magisch
De marathon van New York heeft iets magisch: over brede wegen, tussen de wolkenkrabbers en langs miljoenen gillende mensen aan de kant. De allersnelsten en de aller langzaamsten verdienen volgens de New York’ers dezelfde aandacht, en zijn allemaal superheroes. En terecht!

Zal ik dan toch?

New York marathon

1 Response

  1. ik ben ook bevreesd dat ik hem toch zal gaan lopen Cindy door de editie in 2017! Ik wil voor de 50ste editie gaan over 3 jaar. Eerst in april Wenen!!

Leave a Reply