25 januari 2018

Nieuw jaar, nieuwe doelen!

||
2 Comments

Ik doe niet aan goede voornemens. Ik hoef niet te stoppen met roken (m’n eerste en laatste sigaret rookte ik toen ik 14 was en ik heb er nog steeds een vieze smaak van in m’n mond), afvallen is niet aan de orde en een alcoholvrije maand vind ik onzin. Waar ik wél aan doe, is doelen stellen!

Nieuwe PR’s
2018 jaar wordt het jaar van nieuwe PR’s! Tenminste, daar ga ik voor. Mijn PR op de 5km slaat nergens op, als je kijkt naar mijn tijden op de langere afstanden, die sub drie uur op de marathon moet nou ook echt eens werkelijkheid worden en de 10km zou best iets scherper mogen (wel een uitdaging). De enige afstand waarbij ik me niet sneller over de finish zie sprinten dan in 2014, is de 15km. Tijdens de Zevenheuvelenloop liep ik toen 58:00 en ik snap nog steeds niet hoe ik dat gedaan heb. Die laten we voorlopig dus gewoon even staan.

Mijn plan:

Asselronde Midwinter marathon
Volgende week loop ik de 25km bij de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Een leuke wedstrijd in een super mooie omgeving met mijn gezellige hardloopvrienden uit Nijmegen. Zin in! Maar daarna heb ik het even gehad met de lange afstanden. Wil niet zeggen dat ik volledig vaarwel zeg tegen de kilometers, maar ik kijk wel uit naar meer focus op de 5 en 10 km.

Korte wedstrijdjes en toertocht
Bij de CPC in Den Haag ga ik dus lekker voor de 5 of 10 km. Ienemienemutte… Ik weet het nog niet! Vervolgens doe ik een week later misschien wel mee met de Stevensloop in Nijmegen. Misschien ook niet. Wie zal het zeggen. Hangt een beetje van mijn herstel en zin af. Op 22 april stap ik op de fiets om mee te peddelen met Enjoy the Ride, een leuke toertocht in Nijmegen.

Op 26 mei is de Gemert City Run die georganiseerd wordt door onze eigen Cindy en waar ik dus uiteraard weer aan de start sta. Waarschijnlijk bij de 5km. Kijken of ik mijn tijd van vorig jaar kan verbeteren!

Stockholm Marathon
Op 1 juni loop ik samen met twee vriendinnen de marathon in Stockholm. Iets waar ik heeeeel erg naar uitkijk! Het is voor hun allebei de eerste marathon dus super spannend. Ik ga tijdens deze race vooral deze twee toppers proberen te helpen door ze 42km lang aan te moedigen, van bekertjes drinken voorzien en wat er nog meer nodig is om ze over die finishlijn te slepen. En dan…

Sub 3 uur bij de Amsterdam Marathon
Zoals ik al zei, moet die sub drie er nou eindelijk eens gaan komen. Mijn plan is om dit tijdens de Amsterdam Marathon voor elkaar te boksen. Deze marathon loopt langs mijn straat en ik woon 1km van de start dus super relaxed allemaal. Lekker uitslapen, thuis omkleden, naar de WC zo vaak als ik wil en dan op m’n gemakje naar de start joggen. Ik heb het al helemaal bedacht hoor! Hoef eigenlijk alleen nog maar ff drie uurtjes te rennen.

Wat me te doen staat
De marathon moet ik verbeteren van 3:01:30 naar 2:59:59 of liever nog iets sneller.
De 10km wil ik graag sneller lopen dan 38:12 en de 5km moet dik onder de 18:58 gaan komen.

Wish me luck!

Enne… Weet jij nog leuke 5 en 10km wedstrijdjes waar ik aan mee kan doen?

2 Responses

Leave a Reply