06 september 2018

Op reis met je hardloopschoenen

||
0 Comment

De afgelopen twee weken crosste ik door Canada. Niet om kilometers te vreten met de fiets of hardlopend, maar met de auto dit keer. Toch gaan ze ook deze keer met me mee. Soms kijk ik ze een paar dagen niet aan en soms mogen ze dagen aan één stuk met me mee. Gewoon omdat het kan en je de meest unieke plekken ziet onderweg samen.
Wat tips als je samen met je hardloopschoenen reist.

Ochtendglorie
Terwijl de meeste campinggasten om 6:00 nog op één oor lagen, gingen wij er op uit. ’s Ochtends vroeg was de temperatuur het fijnste en zo had ik de héle dag nog voor me. Heuu, hulde aan de jetlag! Reis je daarom met een wat minder sportief gezelschap, dan hoeft niemand te mopperen als jij even gaat hollen in alle vroegte.

Sightseeing
Ik kon natuurlijk op de bonnefooi gaan lopen. Mij kennende eindigt dat altijd in ‘net’ iets te veel of te weinig. Van te voren bedacht ik daarom hoe lang ik ongeveer weg wilde zijn, waar de mooiste paden leken te lopen en waar het veilig zou om alleen hard te lopen lees: kans op het tegen komen van beren het kleinst. Via Strava routes en segmentverkenner bekijk je welke routes vaker door de locals worden gelopen. Vergeet niet je telefoon en wat geld mee te nemen, in het geval van nood.

Langs de bakker
Zo vroeg op pad gaan vergt natuurlijk wat voorbereiding wat betreft eten en drinken. Je kunt geen uren gaan dwalen zonder goed gevulde buik. Als ik ongeveer 45 minuten weg was, redde ik het prima met wat water. Zodra ik wat langer ging dan zorg ik dat ik een banaan had gegeten en werd het echt wat intensiever dan nam ik eerst een ontbijtje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat mee te nemen in een rugzak.

Het allerfijnst aan deze vakantie-loopjes is dat ik daarna altijd een stop maak bij de plaatstelijke bakker voor de lekkerste koffie en een vers gebakken broodje. Extra verdiend! Hmm!

 

Leave a Reply