13 oktober 2016

Pompoen/aubergine-lasagne

||
2 Comments

Het weer is guur, de blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden korter. Tijd om je weerstand een extra boost te geven, maar ook om jezelf een beetje te verwennen na je work-out in weer en wind. Nu is het seizoen voor lasagne! Deze heerlijke herfstige pompoenlasagne van Vers Geluk is zonder pasta, maar met lekker veel groenten en super easy te maken!.

Wat heb je nodig? (4 personen)
1 grote ui
1 winterpeen
300 ml groentebouillon
400 ml tomatenblokjes
1/2 pompoen
1/2 – 1 aubergine
1 zakje geraspte geitenkaas

Wat moet je doen?
Snipper de ui en fruit deze in olie in een grote pan op middelhoog vuur. Schil ondertussen de winterpeen en snij in kleine stukjes, voeg deze toe aan de ui en bak even mee. Blus af met de bouillon en laat koken tot de bouillon is verdampt. Ontpit ondertussen de pompoen met een lepel en snij de pompoen, met schil, in kleine stukjes. Snij de aubergine in dunne plakken en verwarm de oven voor op 180°C.

Voeg de pompoen en tomatenblokjes toe aan de ui en peen en laat dit zachtjes koken tot de pompoen bijna gaar is na ongeveer 10 minuten. Breng de saus op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze. Vet de ovenschaal in met olijfolie en bouw de lasagne, op volgorde van beneden naar boven:

Saus – kaas – aubergine – saus – kaas – aubergine – etc. Eindig met saus en kaas en zet dit ongeveer 30 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Psssttt, eventueel kun je ook deze herfstige carrot cake als toet maken én eten – let wel, deze is alles behalve gezond (op de worteltjes na ;-)), maar wel om te smullen. En soms mag dat ook best hè!

2 Responses

  1. Jeroen

    Bedankt voor het recept, ziet er goed uit. Wellicht kun je er ook nog zoete aardappel aan toevoegen. Binnenkort maar eens gaan uitproberen.

  2. Jeroen

    Bedankt voor het recept, ziet er goed uit. Wellicht kun je er ook nog zoete aardappel aan toevoegen. Binnenkort maar eens gaan uitproberen.

Leave a Reply