10 oktober 2016

Rollend uit bed…

||
0 Comment

M’n week in het kort:
Maandag: rust
Dinsdag: rust
Woensdag: baantraining 6×1000
Donderdag: kracht
Vrijdag: rust
Zaterdag: duurloop 18km
Zondag: 4km + kracht

Rust na de race
Zondag liep ik de 10km van de Singelloop Utrecht, wat betekent dat mijn beentjes hard hadden gewerkt en op maandag wel wat rust verdienden! Goed herstellen is net zo belangrijk als trainen heb ik me laten vertellen 🙂

Dinsdag rust again
Ook dinsdag deed ik lekker niks! Zat sowieso niet in de planning, maar anders hadden m’n kuiten me wel tegengehouden! Godnondeju, zo’n wedstrijd vraagt toch altijd best wel wat van je lijf… En aangezien ik al Koningin van de blessures ben, doe ik het maar even lekker rustig aan om te voorkomen dat ik weer in de lappenmand terecht kom.

Tempo woensdag
Yes, tijd om weer wat te gaan lopen! Vriendinnetje en trainingsmaatje Nikki had vijf weken op haar luie donder gezeten en op de bar gedanst en moest dus even rustig inkomen. Dit kwam voor mij perfect uit! Wel een volledige training op de baan, maar lekker extensief. Wat voelt 6 x 1000m met 400m pauze dan goed! Zou je ook eens moeten proberen 🙂

Krachtpats donderdag
Grootse plannen stonden al weken in de agenda: samen met collega’s Bodypumpen én een les Body Balance. Door een zieke collega werden deze ambitieuze plannen omgetoverd tot een circuitje in de gym. Beetje squatten, beetje planken en wat met een kettlebell spelen. Niet te gek, niet te zwaar, niet te lang. Dacht ik…

AUW!
Vrijdagochtend stond ik ook nog lekker enthousiast op. Ik voelde dat ik spieren had aangesproken die normaal op non actief staan, maar verder helemaal prima. Elk uur daarna deden mijn spieren een beetje meer pijn. ’s Avonds lukte het me niet meer om me zonder steun op de WC te laten zakken en ’s nachts bleek omhoog komen een onmogelijke opgave voor mijn buikspieren. AUW!

img_0709
Zaterdag duurloop
Zaterdag moest ik mezelf letterlijk uit bed rollen. Rollend naar de zijkant waar ik m’n benen uit bed kon gooien om me vervolgens met m’n img_0716armen omhoog te drukken in een zithouding. Met enige moeite lukte het me om te gaan staan. De perfecte dag voor een duurloop van 18km dacht ik zo! Samen met Charissa en Cindy de route van de Zevenheuvelenloop verkennen… met als toetje een heerlijke herstelshake bij de Vitaminstore!

Kort maar krachtig op zondag
Deze week sloot ik af met een training samen met vriendlief: 4km hardlopen om warm te worden en vervolgens kreeg ik een lesje krachtpatsen. Ik begin die gewichten bijna leuk te vinden… 😀

Leave a Reply