21 september 2018

Sportieve inspiratie!

||
0 Comment

Stel je voor: je hebt een dag(deel) of (lucky you!) meerdere dagen vrij. En je hebt zin om sportief bezig te gaan. Tuurlijk kun je je standaard hardlooprondje of vaste fietsroute afwerken, maar je kunt ook eens een ander gebied gaan verkennen of een gaaf avontuur aangaan. Need some inspiration? Keep reading!

Bike inspiration
Bekend met de ATB-routes in Nederland? Makkelijker kan het je niet gemaakt worden! In veel delen van Nederland vind je een gemarkeerde (en veelal onderhouden) ATB-route. In sommige regio’s vind je zelfs meerdere ATB-routes, variërend in moeilijkheid en afstand. Zelf vind ik de routes op de Utrechtse Heuvelrug heel gaaf. Je kunt hier ook meerdere routes aan elkaar plakken, zodat je de eigen lengte van je tocht bepaald.

Heb je meerdere dagen vrij? Hoe leuk om de Elfstedentocht te fietsen in Friesland of een wielerklassieker in Limburg te rijden? Tuurlijk kun je je inschrijven voor het evenement, maar zelf (delen van) de Amstel Gold Race of Mergelland Route fietsen kan natuurlijk ook! Gezellige B&B onderweg en je hebt vakantie in eigen land.

Tip: een héél klein stukje verder, in België, vind je nog meer (fiets)mogelijkheden.

Trailrun!
Je hebt het hardlopen in de natuur ontdekt en kunt wel wat inspiratie gebruiken? Gave routes vind je bijvoorbeeld op de website van MudSweatTrails. Je vindt een heel aantal routes op de website, veelal NS-routes (van station naar station), waarbij routebeschrijving en GPX voor het oprapen liggen.

Uiteraard kun je ook inspiratie opdoen via Strava, Movescount of een andere soortgelijke app. Ideaal voor de nog onbekende gebieden. Een derde optie is meedoen aan een evenement. Gave route, goede sfeer, contact met ‘gelijkgestemden’ en een topdagje uit. Online zijn diverse kalenders te vinden: ideaal om een beetje vooruit te plannen.

Hardlopen / wandelen
De klompenpaden al ontdekt? Of het Pieterpad? Ook de NS heeft verschillende wandel- / looproutes uitgezet. Door het hele land vind je deze mooie paden. Even zoeken op google en een je vindt legio mogelijkheden.

Naast het volgen van bestaande routes kun je natuurlijk ook zelf gaan dwalen, maar dan bij voorkeur wel eens in een ander gebied dan je eigen achtertuin. Heb je de paden in de volgende gebieden al eens verkend? Posbank, Kennemerduinen, Stuwwallen rondom Oosterbeek en Doorwerth, de eerdere genoemde Utrechtse Heuvelrug, Berg en Dal (omgeving) Nijmegen, Schoorlse Duinen, Loonse en Drunense Duinen, Montferland, Sallandse Heuvelrug…..

Ga je langer op pad?
Dan vind ik zelf websites als oppad.nl of sites van inspirerende bloggers ideaal. Op de homepage van oppad.nl vond ik een stukje over de Fjallraven Classic (opzoeken waard!).. Wat dacht je van een trans alpine tocht (per fiets of lopend)? Of het volgen van een GR-route? Een huttentocht? Kortom: aan inspiratie geen gebrek. Veel plezier 🙂

Leave a Reply