12 juli 2018

Veel te veel leuke dingen!

||
0 Comment

Bij sommige mensen ontbreekt de motivatie om te sporten volledig. Die moeten van de bank getrokken worden om een keer in actie te komen. Soms letterlijk. Ik heb last van een heel ander probleem. Ik moet aan de bank vastgebonden om een keer stil te zitten. Gelukkig niet letterlijk, maar toch. Ik vind té veel sporten leuk!

Veel te veel
Ik wil hardlopen maar ook fietsen. En eigenlijk zou zwemmen er nog bij moeten komen om eindelijk een keer die triathlon te doen. Dan heb ik nog m’n lesje bij de sportschool, wil ik meedoen met de krachtsessies van m’n collega’s en ook crossfitten lijkt me wel wat. Daarnaast vind ik spinning en mountainbiken geweldig en zou ik graag kunnen breakdancen en turnen. Maar die laatste twee moet ik misschien gewoon vergeten…

Zonder doel is het oké
In een periode zonder doel is mijn enthousiasme niet zo’n probleem. Dan kijk ik per dag waar ik zin in heb, maakt het niet zo veel uit als ik mezelf niet meer op de WC kan laten zakken van de spierpijn door die random krachtsessie, en besteed ik weinig aandacht aan m’n herstel. Want boeien! Ik hoef niks te bereiken of op te bouwen en doe gewoon wat ik leuk vind J

Doel in zicht
Maar dan! Dan komt er weer een marathon in zicht en moet ik serieus gaan doen. Trainingen op elkaar afstemmen, rust pakken… Zelfs de fantastische lesjes in de gym moeten af en toe plaats gaan maken voor een intervaltraining op de atletiekbaan. Mehhh L

Leuk?
Vind ik dit leuk? Dat is een beetje dubbel. Het is mooi om een doel te hebben en daar naartoe te werken. Het is leuk om vooruitgang te zien en elke keer zwaardere trainingen aan te kunnen. Tempoblokken worden steeds langer en intervallen gaan steeds makkelijker en harder. Dat geeft echt een kick! Aan de andere kant mis ik in zo’n periode het kunnen doen waar ik zin in heb. Spontaan de fiets pakken, met een vriend(in) een gekke workout in de gym doen of juist het hele weekend in de kreukels liggen en even helemaal niet trainen, gewoon omdat het kan.

Amsterdam Marathon
Weet je wat, ik ga er gewoon van genieten! Drie maanden bikkelen en dan sta ik aan de start van de Amsterdam Marathon. M’n trainingsschema hangt al op de koelkast en ik ga knallen! Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar ik hoop die sub drie uur nu écht een keertje te gaan halen. Daarna begin ik aan een nieuwe carrière als crossfitter en wie weet voeg ik yoga wel aan mijn lijstje toe om wat aan mijn flexibiliteit te doen. Who knows! Maar first things first, op naar Amsterdam.

Leave a Reply