28 november 2018

Volledig buiten mijn comfort zone

||
0 Comment

De laatste weken is Google mijn grootste vriend. Ik ben namelijk begonnen met crossfit. En elke keer dat ik naar de gym ga om me geheel vrijwillig en zelfs voor de lol bijna de dood in te burpee’en, check ik eerst de WOD: Workout of the Day. Dit om me mentaal voor te bereiden op wat komen gaat.

WOD
Zo’n WOD is voor mij als Chinees. Van de helft heb ik echt geen idee wat het is. De laatste WOD zag er bijvoorbeeld zo uit:

Buy in: 800m run
32 DB snatches 30/20 (L+R=2)
32 Box Jumps
32 Bar mu
32 Burpees
32 Clean and Jerk 60/40
32 TTB
Cash out: 800m run

Let me Google that for you
Juist. Dit. DB snatches? Bar mu? TTB? Let me Google that for you! Wanneer ik filmpjes vind, krijg ik het een beetje warm. En dan heb ik nog geen stang of dumbbell aangeraakt… 32 Bar Muscle-ups? Heb je mijn kippenarmpjes gezien? Ik vind het al heftig om 32 seconden aan een stang te hangen. Gewoon stil. Je begrijpt me, dit is volledig buiten m’n comfort zone.

Knikkende knietjes
De eerste trainingen ging ik dus een beetje met knikkende knietjes naar de sportschool. Bang dat ik de enige zou zijn die geen idee heeft wat de bedoeling is en als volleerd circusartiest aan een rek kan slingeren. Maar wat blijkt? Dat is helemaal niet zo! Genoeg mede-kneuzen en voor alle oefeningen is een makkelijker alternatief te bedenken. Thank the Lord.

Verslaafd?
Nu vind ik het crossfitten dus zó leuk, dat ik elke keer niet kan wachten tot de volgende les! Het is dat ik me minimaal 3 dagen niet kan bewegen van de spierpijn (zelfs het knopje van de autogordel indrukken lukte laatst niet), maar anders had ik elke dag op de stoep gestaan. Het is al zo erg dat ik samen met mijn mede verslaafde vriendinnetje/collega op het werk in de pauze de handstand oefen en de vrijdagavond ondersteboven in de gym doorbreng in plaats van op een barkruk.

Aanklooien
En dit dus allemaal terwijl er eigenlijk ook nog gerend moet worden! Aanstaande zondag doe ik mee met de Montferlandrun maar ik heb na de Zevenheuvelenloop nog maar twee keer hardgelopen. Oeps! Hier moet ik dus even mijn weg in gaan vinden… Het hebben van een groot (hardloop)doel en daar volledig voor gaan is leuk, maar wat is het ook heerlijk om gewoon een beetje aan te klooien en lekker te doen waar je zin in hebt!

Ik laat me de komende tijd verrassen door allerlei oefeningen waar ik nog nooit van gehoord heb. Wie weet word ik er ooit nog goed in en schrijf ik me in voor de Crossfit Games in plaats van een volgende marathon. Je weet het niet… 😉

 

Leave a Reply