21 januari 2017

Waarom appeltjes ook verwend mogen worden door een Shock Absorber

|
By
|
3 Comments

Met mijn bescheiden cupmaatje B moet ik altijd licht grinniken als ik mijn Shock Absorber uit mijn sportkast pluk. Ik bedoel, die enorme shocks die dat sportbeha van mij een paar keer per week moet opvangen, sjonge jonge zeg! Eerlijk gezegd, ik vond het zelfs een beetje belachelijk dat ik een Shock Absorber nodig had. Onze Lot, met haar prachtige weelderige borsten, die had dat pas écht nodig!

Het sporttopjes tijdperk

Mijn appeltjes
Voordat jullie nu denken dat ik een borstencomplex heb – misschien een beetje, want ik vind het fantastisch om andere borsten uit te checken, maar dat is weer een ander complex, uuh verhaal – ik ben helemaal tevreden met mijn appeltjes. Passen perfect bij mijn kleine lichaampje, weinig gezeul tijdens het sporten en geen opzichtige zwierende borsten die van links naar rechts mijn tred volgen als ik over de atletiekbaan wals.

Kussentjes
De enige eis die ik voorafgaand aan het Shock Absorber tijdperk aan een ‘sportbeha’ stelde, want eigenlijk zou ik het niet eens een sportbeha willen noemen, maar meer een sporttop, waren als volgt: lekker kleurrijk zodat ik in de zomer ook enkel in sporttop kon trainen (the best feeling in the world!) én kussentjes. Ja, je leest het goed, kussentjes! En dan niet van die opzichtige cups waardoor ik de illusie wilde wekken dat ik over een cup C, of bij push-up cups met watervulling (écht, ze bestaan!) zelfs over een cup D, beschikte. Nee joh, gewoon een simpel klein kussentje, zodat die tepels niet linea recta door je sporttop en sportshirt prijken… Echt, de horror! Want hoe groot, klein of normaal je borst is, die tepel hè, die priemt overal doorheen, dus wapende ik me altijd goed met een leuk klein schattig kussentje in mijn beha, want anders blijven ze maar vragen: ‘goh, jij hebt het zeker koud’ (ik lieg niet, dit gebeurt!).

De Active Multi Sports sportbeha

Zweet tussen je borsten…
Dan nu, Shock Absorber meldde zich in mijn leven. Ik vroeg me überhaupt af of ze mijn maat wel hadden joh! Want ik beschik niet alleen over een bescheiden cupmaat, maar ben ook gezegend met een smal middel, dan kom je uit op cupmaat 70B als je het interessant vindt (kan manlief het voortaan ff nazoeken op het World Wide Web). Maar tot mijn verbazing, Shock Absorber beschikt zelfs over sportbeha’s in 65A! Ik liet mijn Forever 21 sporttop (echt, daar kocht ik vaak een sporttop in allerlei kleuren van de regenboog) liggen en vulde de Shock met mijn appeltjes. En dat was pas echt een harnas, wat zat het strak. Theezakjes zullen ze me nu zéker bespaard blijven! Want optimale schokdemping (check de Bounce-O-meter, maar pas op, naakte borsten in beeld!). Maar wat pas echt de eye-opener was, en waar ik totaal niet eerder over had nadacht, was dat de Shock goed ademend was en dat zweet goed werd opgenomen. In mijn Forever 21 topjes kreeg ik het vaak koud, vooral als ik op de wielrenfiets zat!

Because you are worth it!
Ik lachte om mijn ‘ontdekking’. Ik stond een decennium geleden in de rij voor de eerste dry-fit Nike shirts, wat een revolutie was na katoenen sportshirts, maar kocht wel nog gewoon fluorescerende sporttopjes bij een goedkoop tienerconcern. En hier zul je me ook zeker nog heel af en toe in zien ronddartelen als de zon volop schijnt in de zomer, maar overwegend gaan mijn appeltjes en Shock voortaan hand in hand. Nog steeds grinnik ik over het bezit van heuse Shock Absorbers, maar met een grote portie zelfspot en wat Amerikaanse invloed, kijk ik dan in de spiegel en zeg hardop: ‘because my appels are worth it’ 😛

* Op de coverfoto draag ik de Active Shaped Push-up support van Shock Absorber, mijn favo beha.

3 Responses

 1. Chris

  Wat ik me altijd afvraag, is of push-up sportbeha’s wel net zo veel ondersteuning geven als “gewone” sportbeha’s? En wat ik zelf, naast voldoende steun, ook altijd belangrijk/fijn vind, is als een sportbeha geen beugels heeft (i.v.m. potentieel geprik in je huid) en als de bandjes gekruist gedragen kunnen worden (i.v.m. potentieel van je schouders afglijdende bandjes). Hoe zit dat bij de sportbeha die jij draagt?

  1. Kim
   Kim

   Hoi Chris! Om heel eerlijk te zijn, ik snap niet waarom de beha door Shock Absorber wordt getypeerd als push-up sportbeha, want ik vind er eigenlijk niets push-up achtig aan. Er zit absoluut geen kussentje in die tegen de onderkant van je borst drukt voor het zogenaamde push-up effect 😉 Deze beha geeft mega veel ondersteuning, ik vind hem echt super fijn. Beide beha’s die ik in deze blog beschrijf, hebben geen beugels. De Multi Sport beha is inderdaad gekruist op mijn rug, de beha van de coverfoto niet. Maar ik kan je verzekeren dat de bandjes niet van je schouders afglijden. Ik ken dat effect bij een gewonde beha wel, maar deze bandjes zitten echt heel strak, zijn niet van glad materiaal en veel breder dan bij een gewone beha. Ik hoop dat dit je vragen beantwoort, zo niet, vraag raak!

 2. Chris

  Nog bedankt, Kim, voor je uitgebreide toelichting! Tot nu toe heb ik altijd sportbeha’s met gekruiste bandjes of racerback, uit vrees voor afzakbandjes. Misschien moet ik me niet instinctief laten afschrikken daardoor of door de term “push up” (die meer mooi wezen dan actief sporten lijkt te suggereren, maar blijkbaar je borsten netjes op hun plek houdt i.p.v. omhoog duwt, en dus toch wel voldoet aan de eisen van actieve sportsters). 🙂

Leave a Reply