18 december 2017

De week van Charissa: this week’s highlights

||
0 Comment

Goed nieuws ! As we speak, over exact 3 dagen hebben we de kortste dag weer gehad ! Op zich heb ik geen enkel probleem met de winter en vond ik de sneeuw vorig weekend echt wel leuk, maar die korte avonden… Niet helemaal mijn ding. Wat mij betreft weegt een eventuele kerstboom (om de boel wat op te leuken) echt niet op tegen een extra uurtje (of 2) daglicht! Maar goed, anderzijds genieten we nu natuurlijk éxtra als we van het voorjaar wél weer dat rondje op de racefiets kunnen doen na het werk. Ik kan nu alweer visualiseren hoe dat zal zijn….

Misschien geen avondrondje op de racefiets de afgelopen week, maar wél genoeg andere leuke trainingen! Ik deel de leukste met je!

Dinsdag: heuvels trainen in de sneeuw!
Afgelopen dinsdag waren de paden niet meer zo wit, maar de heuvels nog wel! Ik heb m’n stokken meegenomen en heb een lekkere heuveltraining in het bos bij Berg en Dal gedaan. Normaal gesproken train ik vrijwel nooit met stokken in Nederland, maar ik had zin om ook mijn bovenlijf extra aan het werk te zetten. Stokken mee dus en ook triceps en core werden getraind.

Zaterdag: first Bikram yoga ever
Al ongeveer vanaf de zomer zou ik eens Bikram Yoga gaan proberen. Nu het de afgelopen tijd wat kouder is, leek het me wel tof om eens zo’n lesje in de warmte te proberen. Hoewel ik zelf af en toe wat vinyasa (flow) yoga beoefen, was deze les toch wel even anders. Een les bestaat uit 26 houdingen die je elk tweemaal uitoefent. De houdingen variëren van staand tot liggend, van vrij eenvoudig tot behoorlijk ingewikkeld. Best leuk om eens te doen en het bewegen in de warmte vond ik ook wel prettig, maar het is geen activiteit die ik aan mijn (sport)week toevoeg.

Zondag: first ride on my brand new Specialized bike!
Afgelopen donderdag hadden we de Women Ambassadors’ Day bij Specialized gehad. Alle meiden waren uitgenodigd en naast een sociaal deel zouden we ook een nieuwe fiets krijgen. De ‘oude’ moesten we (met pijn in ons hart) inleveren en daarvoor kregen we een nieuw exemplaar. Wat een luxe…

Voor mij stond er een onwijs gave full suspension (voor- en achtervering) mountainbike klaar. Wow. Echt een plaatje. Mijn vorige fiets was een hard tail (alleen voorvering). Ander verschil is dat ik nu tubeless rijd en hiervoor gewoon binnenbanden had. Verder nog steeds 29″ banden en één voorblad. Vanaf donderdag stond de fiets al te shinen in mijn garage, maar zondagochtend mocht ie eruit. Tevens een prachtige, zonnige ochtend.

Het was heerlijk om de fiets voor het eerst te mogen gebruiken. Up hill merkte ik dat de full suspension bike iets zwaarder was, maar op de meer technische paden met boomstronken had ik juist voordeel van mijn achtervering. Ook in de down hill merkte ik verschil, met name qua stabiliteit (voelt zekerder).

Wel vond ik de omstandigheden zondagochtend best lastig. Er lag behoorlijk wat modder en soms zakten de wielen echt ver in de modder. Zoals wel vaker maakte ik ook die bewuste ochtend weer een lekkere snoekduik in de blub. Maar goed, alles was toch al smerig 😉

Sunday Night Run
Na een lekkere douche was ik weer helemaal schoon voor een relaxte middag. Om 18:30 uur werd ik namelijk weer bij Runner’s World Nijmegen verwacht. In samenwerking met de Kettlebell club organiseerden we de jaarlijkse Night Run. Om 19:00 uur vertrokken we voor de eerste 2.5 kilometer. We hebben vervolgens een circuit aan intensieve oefeningen met de Kettlebell Club gedaan (o.a. Russian Swing en een loopladder inclusief medicine ball). Daarna 2.5 kilometer terug rennen en tenslotte een warme choco met kerstbrood. Geslaagde avond!

Nu weer klaar voor een nieuwe week. Have a good week all!

Leave a Reply