11 augustus 2017

WK Atletiek. En waarom JIJ dit niet mag missen!

||
1 Comment

Stel. Het is langs je heen gegaan, die happening daar in Londen. Kan bijna niet, maar stel. Schakel dan nu in. Als je daar vandaag mee begint pik je de laatste drie dagen nog mee: de ontknoping van de 200 meter (met Dafne!), van de 5000 meter (met Krumins en Sifan!), de meerkamp van de mannen, de 1500 meter mannen (met Richard Douma die jaaaa na zijn val tóch toegelaten is tot de halve finale) en de 800 meter voor vrouwen (met Sanne Verstegen!). En dat is nog niet alles hoor. Joh, het is alsof je niets gemist hebt in de afgelopen week. Alhoewel…

Bronzen dame Anouk Vetter op de meerkamp en Nadine Visser 7e van de wereld ©Bjorn Parée

Bronzen Dafne Schippers op de 100 meter ©Bjorn Parée

Zoveel redenen!
Waarom je zou kijken? Waarom je jezelf vrijdag, zaterdag, én zondag zou opsluiten om geen een nummer te hoeven missen? Daarvoor zijn zoveel redenen!

  • Kijk met plezier naar gepassioneerde wereldsporters, verplaats je vanuit je bank in die wereld.
  • Verlies jezelf in de goede zin van het woord: naast de live uitzendingen lees en kijk je in de ochtenden analyses en interviews. Adem de sport in tot in je diepste vezels.
  • Doe sportkennis op (echt, de uitleg van Gregory Sedoc, voormalig top hordeloper, wil je niet missen).
  • Verbreed je horizon (ben je vooral een ‘wegloper’ of ‘bosloper’? Ontdek wat er nog meer achter deze sport schuilgaat: atletiek dus).
  • Leer ervan!!

Leer ervan?
Ja, leer ervan. Als je zelf een baanloper bent ken je de kneepjes wel een beetje en leer je superveel door te kijken naar de tactiek in de races. En van nog zoveel meer. Maar jij volgt het waarschijnlijk toch al wel.

Stel dat jij die hardloper bent die drie keer per week een rondje rent in jouw dorp of stad. Ook dan. Juist dan! Let op hoe de atleten het volhouden. Zie dat sommigen verzuren en anderen juist hun race goed indelen. Dat het niet zoveel zegt hoeveelste je ligt in de laatste 100 meter van een 800 meter of 1500 meter. Dat alle posities nog kunnen veranderen. En daarmee win je of verlies je. Wat jij daarvan kunt leren?

  • Houd vol
  • Zet door
  • Deel je training en wedstrijd goed in
  • Geef nooit op!

Op welk niveau, op welke ondergrond, in welk type training, wedstrijd of loop dan ook… Dit geldt voor iedereen die én plezier (want het is leuk hoor als dit je lukt!) én prestatie wil bereiken. Gooi er een grote vleug passie bij (als je dat niet al had) en je komt bij jouw persoonlijke doel.

Atletiekcollege door Sedoc

Smullen van Sedoc

Zet alsjebliéft de tv vanaf 19:30-20:00 uur op NOS op 3. Daar komen alle Nederlandse atleten langs de camera. Hoor je toffe interviews. Doet de NOS goed. Maar het mooiste van alles: iedere dag is Sedoc te gast in de studio bij Dione de Graaff en vertelt je van álles. Over looptechniek bij de sprint (bekijk dit filmpje!), hoek van de benen, de veelbesproken type startblokken (bekijk dit filmpje!) wat er omgaat in de atleten, een slepende voet, het afzetbeen, het houdt maar niet op. En dat op zijn typerende duidelijke en respectvolle wijze. Zet al Gregs’ analyses achter elkaar ‘op tape’ en je hebt een urenlang atletiekcollege. Ik smul en ik verzeker je: dat doe jij ook.

Zet die deur op een kier
Als je dan 3 dagen lang alle ramen, deuren en gordijnen sluit om álles te kunnen zien, betekent dat natuurlijk niet dat je tussendoor niet de deur op een minikiertje kunt zetten. Om er zelf stiekem tussenuit te glippen voor een rondje rennen. Want gelukkig lopen, werpen en springen die wereldatleten niet de hele dag door. Tussendoor hebben zij hun rust in ijsbaden, tijdens maaltijden, in bed en waar dan ook.

Maar jij niet!

Jij BARST namelijk van de inspiratie en motivatie. Je neemt het plezier en het geleerde mee in jouw run. Waar je die dan ook doet. Want de wereld ligt aan jouw voeten zodra je de deur uitstapt en je waant je in jouw Londen. Jij bent je eigen wereldtopper.

En ploft vervolgens weer heerlijk voldaan op de bank. Met de deur potdicht.

Zie hier het totale WK programma en welke nummers je allemaal te wachten staan dit weekend. 

Even een resumé van de afgelopen week? Kijk hier alle interviews en races van onze Nederlandse toppers en internationale helden.

Queen Elizabeth Olympic Stadium Londen ©Bjorn Parée

1 Response

Leave a Reply