21 november 2016

Zevenheuvelenloop 2016 – het was weer een feestje!

||
2 Comments

Het voelt toch een beetje als ‘onze’ race, die Zevenheuvelenloop. De race waar wij, net als al onze hardloopmaatjes, elk jaar naartoe leven. Die grote wedstrijd in onze achtertuin. Letterlijk. Gisteren was het weer dé dag. Met rampzalig weer op de radar, leek het een epische editie te gaan worden…

Teamdingetje
De een is zwanger, de ander geblesseerd, dan hebben we Kim nog die aan de andere kant van de wereld zit… Jammer, want eigenlijk willen we samen aan die start staan. Samen de zenuwen delen en samen die heuvels over. Dat ging dit jaar dus even mooi niet door. En tóch werd het een teamdingetje! De geblesseerden moedigden aan, de zwangere liep de Zevenheuvelennacht en Kim leefde gewoon op afstand mee!

Zevenheuvelennacht
Die ‘zwangere’ dat is onze Lot. Al 22 weken in verwLotte Zevenheuvelennachtachting van een klein wondertje. En dat kleine wondertje liep zaterdagavond zijn eerste wedstrijd! Omdat 15km met een bolle buik wat veel is, liepen Lotte en haar mini-mi de 7km van de Zevenheuvelennacht. Niet met hoge verwachtingen, maar gewoon omdat het zo leuk is! Met enkel wat duurloopjes op 11km per uur in de benen, zou een tijd van rond de 35 minuten al hartstikke mooi zijn. Dat dit 33.28 werd, was een grote verrassing! Dit klinkt alsof het een eitje was, maar alles behalve dat hoor.. De heuvels van de 15km zijn dijkjes vergeleken met die van de avondeditie en een mini-me meedragen is toch ook niet niks, dat voel je! Super trots ging onze mama zaterdag naar bed. Toch maar mooi gedaan!

Zevenheuvelenloop
Met spierpijn voor twee keek Lotte zondag met een kopje thee voor het raam hoe al die gekke hardlopers (waaronder Dieuwertje en Mirte) zich in haar straat opwarmden voor de 15km. Genieten! De sfeer, al die lopers die er zin in hebben, speaker Bert die door de straten galmt… Yes, het is de dag van de Zevenheuvelenloop!

Mirte ZevenheuvelenloopZenuwen en snot
De zenuwen gierden bij Mirte door haar lijf. De afgelopen tijd goed getraind en gefocust op deze race, dus klaar voor een sterke wedstrijd. Bij Dieuwertje gierde vooral het snot door haar lijf en zat de crossduathlon van vorige week nog in de benen. Een kwartiertje voor de start nog even een zenuw-wc-bezoekje bij Lotte om vervolgens naar het startvak te gaan. Het gaat echt beginnen…

Die wind!
Met windkracht 243 is het hopen dat je in een groepje terecht komt. Schuilen achter een brede rug die je uit de wind houdt zodat je krachten kan sparen. Dit was dan ook het doel voor de eerste 5km. Dieuw had haar eigen haas gerocheld, Mirte moest nog op zoek. Flink gezocht, niet gevonden. Helaas. Maar eigenlijk viel het allemaal wel mee! Druk gemaakt om niks… Tenminste, de wind viel mee. Maar wie heeft die heuvels zo hoog gemaakt?! Dit zijn de beentjes niet meer gewend hoor …

Rollen
De hoop om onder de 59 minuten te lopen, liet Mirte al vrij snel varen. Dat ging hem nie worden nie. Maar onder het uur, dat MOET! Dankzij loopmaatje Kristian die haar in die vreselijke 11e kilometer inhaalde en het met ‘he blonde schone, haak aan’ voor elkaar kreeg om het pasje heuvel op iets te versnellen, kreeg Mirte nog net genoeg tijd om onder het uur de finish over te gaan. In de laatste 3 kilometer galmen de wijze woorden van Lotte nog even door haar hoofd ‘hoe zwaar je het ook hebt, hoe kapot je ook gaat, in die laatste kilometers moet je gewoon keihard doorzetten!!’. Oke, mama Lotte! Mirte perste alles eruit en met resultaat: 59.43. Blij als een ei dat er toch nog onder die magische grens van een uur gelopen werd!

Als een beestimg_1585 Dieuwertje vocht als een beest, as usual! Maar soms moet je accepteren dat je benen de vorige wedstrijden nog niet verwerkt hebben en dat je gewoon even niet eruit kan halen wat er in zit. Maar 15 kilometer in 1.05.20 lopen, is nog steeds een hele knappe prestatie! En wat was het weer genieten van de sfeer, het publiek, alles!

Tot volgend jaar!
Ja, het was weer feest! Zelfs ons bosmeisje Charissa is besmet met het Zevenheuvelen virus en kan niet wachten om volgend jaar ook mee te kunnen doen. Cindy doet er alles aan om een keer blessurevrij te worden en in huize van Dinther is nu de afspraak al gemaakt dat Lotte volgend jaar weer meedoet en dat papa met de kinderwagen aan de kant staat… Als het Kim ook nog lukt om volgend jaar november in het land te zijn, dan staan er we gewoon met z’n allen!

Winnaars winactie
De Zevenheuvelenloop was weer een succes, de winactie van Mirte om geld op te halen voor War Child ook! Er vielen leuke sportieve prijzen te winnen en we kunnen maar liefst zes mensen verblijden met een prijs. We nemen contact met jullie op!

1e: Henk (59.40)
2e: Mariska (59.47)Mirte Zevenheuvelenloop
3e: Jef en Geertje (59.30)
4e: Jan van Dinther (59.58)
5e: Harry en Jacqueline (59.59)
6e: Marie-Josée (01.00.00)

2 Responses

 1. Hans Jansen

  Ladies and Gentleman.. Goed gedaan! Prachtig resultaat!
  En niet te vergeten, jullie Instagram account met echt hele
  goede foto’s .. niet alleen met een mobieltje geschoten denk ik en
  alle fotografen hebben kijk op het moment, echt top..
  Succes met met het behalen van jullie volgende (individuele) doel in
  het leven.. leven is meer dan sport en foto’s maken toch?
  Groetjes, Hans Jansen, Lent

 2. Pingback : Growing belly en de status van mijn sport | Girls on the Move

Leave a Reply